tiistai 5. tammikuuta 2016

Ketjujen voitelu - voittaja on löytynyt!

Aiemmat matkat Teneriffan Los Cristianokseen ovat olleet parin viikon pituisia, nyt kolme viikoa täynnä ja ollaan vielä pari viikkoa.

Noilla lyhyillä reissuilla ei ole ollut niin väliä mitä lähi bicicletaksen mönjää ketjuihin laittaa, kyllä ne sen pari viikkoa pelittää, kun jossain huoltsikalla käy välillä vähän huuhtasemassa.

Ongelma on se, ettei lentokoneeseen saa laittaa edes pyörälaukkuun minkäänlaista öljyä tai puhdistusainetta, vaan ne pitää täältä hommata. Olinkin ketjut voidellut kunnolla jo kotona, joten ekat ajot pääsee vetämään huoletta.



Saaren eteläisen puolen maastot ovat kivisempiä ja kalustolle rankempia kuin pohjoispuolen reitit, joten pyörän huoltoon pitää satsata oikein tosissaan.



Kävin Bike Point Tenerifessä kysymässä heidän kokemuksiaan viime vuonna käyttämäni Pedroksen tilalle. Palasin kämpille kassissa Shimanon Degreaser spray puhdistukseen ja Shimanon PTFE lube voiteluun ja nappasin vielä mukaan teflon sprayn.

Los Cristianoksesta lentokentän suuntaan (TF-655), Disa huoltoasemalla on hyvä euron maksava itsepalvelu pesupaikka. Siellä nytkin olin pyörän pessyt, joten testaamaan hankittuja tuotteita, hyvältä näyttää ainakin ennen ajoa.



Päivän lenkki 55 km pelkkää maastoajoa, missä ketju myös pyörii, eikä mitään alamäkiloirottelua ja ketjut on yllättävän puhtaat.

Pelkän vesipesun jälkeen degreaser käsittely ja voitelu niin ketjut on kuin uudet, eli taas on yksi asia vähemmän mitä tarvii miettiä, eli voittaja on löytynyt!

t: themainosmies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.