maanantai 7. heinäkuuta 2014

Maastopöräilyä Sloveniassa!

Maribor Bike Park....

tännehän piti suunata, kun aiemmilla reissuilla vuosia sitten jäi käymättä, ihan ok parkki, mutta muuten ei ihmeempi paikka. Pidemmät ns. maastopyöräilyreitit huonosti ja sekavasti merkattuja, mutta ajettavaa riittää kuitenkin useammaksi päiväksi eikä reittien korkeuserot ole kuin luokkaa 500-900m.



Vaikka paikkaa hieman mollasinkin, niin onhan tämä hieno paika kotioloihin verrattuna, se tietysti tekee asian vielä mukavammaksi, että päivän tärkeimmät hommat on ajaminen ja syöminen.



Majoituttiin heti rinteen alapuolelle yksityismajoitukseen, pyörät saatiin yöksi talliin ja muukin service oli kunnossa, isäntämme Bruno toimi aamiastarjoilijana jalkavaivastaan huolimatta, kehui olevansa kova hiihtämään, mutta odotteli nyt pääsyä lonkkaleikkaikseen.


Seuraavaksi Ptujin kautta "oikeille" alpeille.


Ptuj.

Lepotauko historiallisessa kaupungissa.....Seikku levyttäää....


 

Bohinj lake ja Mount Triglav Slovenian alpeilla.

 ....paljon on nähty, mutta kyllä tämä menee top teniin...vai mitä, häh? kato kuvaa!!



Järven rantaa seuraa melkein koko matkan metrin levyinen hiekkapolku, jossa ilo tykitellä ja tilaa on koska turistikausi ei ole vielä alkanut.



Kabiinilla ylös, tsekkaamaan juuri avattua Bike Parkia, kyseltiin mahdollisuuksia ajella muutoin vaan tuolla 1500m:n korkeudessa.
Meidän pyörät eivät kuitenkaan saaneet kannatusta ja otettiin neuvoista vaari ja jätettiin XC-kihnuttimet suosiolla alas.



Kateltiin freehemmojen varustusta, jotka oli tuonne menossa ajamaan, oli neopreeni vermeet mukana ja reput viikon sissikeikalle, tuonne ei vissiin kannata lähteä ihan lyhkäsissä ja yhdellä juomapullolla.



Hiippailtiin siitä sitten vähin äänin kabiinille ja kruisimaan vähän alemmas omia polkujamme.

Käytiin vielä järven yläpään putouksella, joka oli maksullinen.. periaatteesta emme maksaneet, kun takeita putoavan veden näkemisestä ei ollut ja joen uomakin näytti melko kuivalta.



Ajeltiin siinä sitten kyliä kierrellen kohti kämppää (oikeanpuoleinen kuva), suihkuun ja pesemään hikiset ajokamat.


Illalla vielä läheisen Gostilna Mihovsin terassille tankkaamaan huomista varten, koko päivä tuossa taas tuhraantui mukavammin kuin hiekassa maaten...ja jos siitä tykkää voi tuonne rantaan mennä makaamaankin...?



Tuossa illan eväät ja sitten kämpille blogia päivittämään, täällä on muuten joka paikassa ilmainen WiFi...joten tarinaa tulee jatkossakin...

t: mainosmies

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.